Milletvekili Erol: “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Teminatıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesiyle olan bağını vurguladı. Erol, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır” ifadelerini kullandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 103. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yayımladığı mesajda CHP’nin yalnızca bir siyasi parti olmadığını belirterek, partinin Cumhuriyet’in kuruluş iradesini ve milli egemenlik anlayışını taşıdığını ifade etti.
“BU PARTİNİN KÖKLERİ SARAYLARDA DEĞİL, KUVAYI MİLLİYE’DE”
CHP’nin kuruluşunun sıradan bir siyasi parti kuruluşu olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Erol, partinin köklerinin Kuvayı Milliye ruhuna dayandığını söyledi.
Erol, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 103 yıllık hikâyesi, bir siyasi partinin hikâyesi değildir. Bu hikâye, işgal altındaki bir vatanın bağımsızlığına kavuşmasının, milletin kendi kaderine sahip çıkmasının ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilmesinin hikâyesidir” dedi.
“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP açısından önemine dikkat çeken Erol, Atatürk’ün düşüncelerinin partinin siyaset anlayışının temelini oluşturduğunu belirtti.
Erol, “Atatürk, yalnızca geçmişimizin bir değeri değildir. Atatürk, bugünümüzün pusulası, geleceğimizin güvencesidir” ifadelerini kullandı.
Erol ayrıca milli egemenlik, bağımsızlık, çağdaş, demokratik ve laik Cumhuriyet hedeflerinin CHP’nin temel değerleri arasında olduğunu vurguladı.
“CHP, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMİNATIDIR”
CHP’nin varlık sebebinin yalnızca iktidar olmak olmadığını belirten Erol, Türkiye’nin sorunlarını çözmek ve vatandaşlara daha adil bir gelecek sunmak için mücadele ettiklerini söyledi.
Erol, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatıdır. Bu teminat; Cumhuriyet’in temel değerlerinin, milli egemenliğin, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin ve tam bağımsız Türkiye idealinin teminatıdır.”
“103 YILLIK ÇINARIN GÖLGESİNDE DEĞİL, SORUMLULUĞUNUN ALTINDA YÜRÜYORUZ”
CHP’nin 103 yıllık geçmişinin parti mensuplarına önemli bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Erol, CHP’yi bir çınara benzetti.
“Bu çınarın köklerinde Kuvayı Milliye var. Gövdesinde Cumhuriyet var. Dallarında bu ülkenin dört bir yanında yaşayan milyonlarca insanımız var” diyen Erol, amaçlarının bu mirası geleceğe taşımak olduğunu belirtti.
Erol, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyet’in kuruluşunda mücadele edenleri ve CHP’ye 103 yıl boyunca emek verenleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.
Erol, “Koca çınar 103 yaşında. Ve biz, o çınarın köklerinden gelen Cumhuriyet iradesiyiz” sözleriyle mesajını tamamladı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Milletvekili Erol: “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Teminatıdır”
- Cumhuriyet Halk Partisi 103 Yaşında: Okçuoğlu’ndan “Adalet ve Liyakat” Vurgusu
- Ziraat Bankası Heyetinden Elazığ Besi OTB'ye Ziyaret
- Doğu ve Güneydoğu Anadolu Turizmi İçin Stratejik İş Birliği
- GSB Elazığ Yurtları Yeni Eğitim Yılına Hazır!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.