Elazığ
21 Ekim, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

EKUT, PALU’DA TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

EKUT, PALU’DA TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Evrensel Arama Kurtarma Strateji Derneği (EKUT), Palu’da oluşturulan teşkilatın üyelerine yönelik tanışma ve ön bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
EKUT Genel Başkanı Heybet Öztekkeli’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; bireysel afet bilinci, arama kurtarma eğitimleri ve AFAD akreditasyon süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Palu’daki teşkilatlanma sürecinin yol haritası ele alındı.
Palu’da temsilcilik oluşturulması ve kentsel arama kurtarma ekibinin kurulmasına yönelik çalışmalarla ilçede afet bilincinin yaygınlaştırılması ve gönüllülük faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
EKUT, AFAD Elazığ İl Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde, Elazığ’ın tüm ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürerek eğitimli ve donanımlı gönüllüler yetiştirmeyi, afetlere hazırlık kapasitesini artırmayı ve afet durumlarında ilgili kurumlarla koordineli hareket edebilecek güçlü bir yapı oluşturmayı amaçlıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!