MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI YENİ YOL PARTİSİNİN ÖNERGESİNE "ALGI OPERASYONU" OLDUĞUNUN İFADE ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Yeni Yol Partisi tarafından kamu bankalarının kredi uygulamalarının araştırılması amacıyla verilen önerge görüşüldü. Önergeye AK Parti grubu adına Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yanıt verdi. Açıkkapı muhalefetin sunduğu önergenin, yalnızca siyaseti yıpratma amacı taşıyan bir "Algı Operasyonu" olduğunu ifade etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün kamu bankalarının kredi politikaları tartışma konusu oldu.
Milletvekili Ejder Açıkkapı: “Partileri tarafından sunulan Bu araştırma önergesinde kamu bankalarının kaynaklarının siyasi sahiplerle kullanıldığı bazı şirketleri usulsüz şekilde Kredi verildiği ve kamu kaynaklarının yandaşlara aktarıldığı yönünde iddialar dile getirilmektedir Ancak bu önergenin içeriğine baktığımızda soyut isnatlar Spekülatif ifadeler ve siyaseti yıpratmaya yönelik bir algı çalışmasından ibaret olduğunu görüyoruz.” dedi.
Yeni Yol Partisi'nin verdiği araştırma önergesine AK Parti Grubu adına Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yanıt verdi.
Milletvekili Ejder Açıkkapı: “Kamu bankalarının görevi ve denetim mekanizmalarına bakıldığında kamu bankaları Cumhuriyet tarihimizin en köklü güvenilir Finans kurumlarıdır bu bankalar kobi'lere sanayicilere Çiftçilere esnafa öğrencilerimize ve afet mağdurlarına yönelik destek kredileri ile milletimizin yanında olmuş ekonomik kalkınmamızda Öncü rol üstlenmişlerdir. Muhalefetin iddia ettiği gibi bu kurumlar keyfi değil BDDK TMSF ve Sayıştay denetiminde bankacılık Kanunu ve sermaye yeterliliği kriterlerine göre faaliyet göstermektedirler.” İfadelerini kullandı.
Meclis kürsüsünden söz alan Açıkkapı, önergenin “ciddi dayanaklardan yoksun” olduğunu belirterek, içeriğini “algı yaratmaya yönelik bir siyasi hamle” olarak nitelendirdi.
Açıkkapı: “Iddialar somut değil algıya yöneliktir araştırma önergesinde dile getirilen kişi ve kurumlarına dair iddialar Büyük ölçüde kamuoyunu etkilemeye yönelik yargı süreci Tamamlanmamış olaylardan ibarettir siyasi isimler üzerinden kamu bankalarına çamur atmak bu kurumlara Güven duyan milyonlarca vatandaşımıza da hakarettir. Siyasi saiklerle Kredi iddiaları asılsızdır siyasi sahiplerle Kredi verildiği iddiası tamamen bürokrasimize kamu bankalarındaki yöneticilere ve sistemimize bir ithamdır.” dedi.
AK Parti döneminde kamu bankalarının büyük bir dönüşüm geçirdiğini vurgulayan Açıkkapı, Ziraat Bankası’nın 2023 yılında 200 milyar TL’nin üzerinde kredi verdiğini, Halkbank ve Vakıfbank’ın da üretim ve yatırıma önemli katkı sunduğunu ifade etti.
Açıkkapı: “ AK Parti döneminde kamu bankaları büyümüştür güçlenmiştir 2002 yılında kamu bankaları zarar yazarken bugün güçlü bilançoları sermaye yeterlikleri ve Uluslararası notlarıyla övünecek bir seviyeye çıkmıştır. 2023 yılında sadece Ziraat Bankası 200 milyar Türk lirasının üzerinde kredi desteği esnaflarımıza çiftçilerimize sağlamıştır esnaf kredilerinde Halkbank'ın katkısı Sanayi yatırımlarına VakıfBank'ın sağladığı destekler tartışmasızdır. Gerçek niyet kurumlara güveni sarsmak ve algı oluşturmaktır.” Sözlerine yer verdi.
Açıkkapı Bu tür önerilerin çözüme değil, gündem yaratmaya yönelik olduğunu söyledi
Açıkkapı: “Muhalefetin bu önerisinde asıl maksat ekonomi yönetimi değil ekonomik kurumlarımızı Hedef olarak millet nezdinde güvensizlik oluşturmaktır. Kamu bankalarının itibarıyla oynayarak yatırımcıların üreticinin çiftçinin moralini bozmak dolaylı olarak Türkiye ekonomisini sabote etmektir.” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- KKTC ELAZIĞLI'LAR BAŞKANI YUNUS ATAŞ'TAN, TSO BAŞKANI İDRİS ALAN'A ANLAMLI ZİYARET
- ELAZIĞ BELEDİYESİ ŞEHİR GENELİNDE SÜRDÜRDÜĞÜ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
- İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN 4 KÖYÜN BSK KAPLAMALI YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ ÜCRETSİZ YAZ KURSLARI DEVAM EDİYOR
- KIZILAY ŞUBESİ MUHARRAM AYI DOLAYISIYLA VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.