Yasemin Açık Vakfı, bursiyerlerin katılımıyla Elazığ’da ‘Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi’ düzenledi.

Kız öğrencilerin eğitim yoluyla güçlenmesini ve toplumsal gelişime katkı sunmasını öncelikli hedeflerinden biri olarak kabul eden Yasemin Açık Vakfı, bursiyerlerin katılımıyla Elazığ’da ‘Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi’ düzenledi.
Akademisyen, iş insanı ve sivil toplum gönüllüsü Prof. Dr. Yasemin Açık’ın ‘en büyük hayallerimden biri’ dediği ve Cumhuriyetin 100. yılında hayata geçirdiği Yasemin Açık Vakfı; eğitim, sağlık, çevre, ekonomi, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yürütüyor. Bu faaliyet alanlarının başında ise kız öğrencilerin eğitim yoluyla güçlenmesi ve toplumsal gelişime katkı sunması geliyor. Bu hedef doğrultusunda 2024 yılında ‘Bölgesini Yaşatan Kızlar Bursu’ programını hayata geçiren ve ilk olarak deprem bölgesinde yaşayıp eğitimlerine Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde devam eden kız öğrencilere destek sağlayan Vakıf, bursiyerleri ile anlamlı bir etkinlik için bir araya geldi.
İlham veren buluşma
Gün boyu söyleşiler, atölyeler ve oyunların düzenlendiği etkinlikte, Prof. Dr. Yasemin Açık ilham verici hayat hikayesini paylaşırken azmin, çalışmanın ve inancın dönüştürücü gücü ile kadınların ve kız çocuklarının potansiyeline vurgu yaptı. Prof. Dr. Berrin İmge Ergüder ise hayal kurmanın cesaret gerektiren ancak dünyayı değiştirme gücüne sahip bir eylem olduğunu anlattı.
Elazığ Gençlik Merkezi’nin müzik dinletisiyle keyifli anlar yaşanan etkinlikte, Elazığ ve Malatya’nın potansiyelini görünür kılmak amacıyla ‘Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi’ düzenlendi. Gruplara ayrılan bursiyerler, bu şehirlerin kalkınmasına katkı sunacak fikirler üretip ardından sunumlarını yaptı. Bu bölümde, Elazığ’ın ünlü vişne mermerinin uluslararası pazarlanması, gastronomi turizminin tanıtımı, kültürel mirasın korunması gibi öneriler ortaya çıktı. Etkinliğin son bölümünde ise günün ilham veren anları paylaşıldı.
“Bursiyerlerimizle birlikte farklı alanlarda projeler geliştireceğiz”
Kız çocuklarının eğitimle güçlenmesinin toplumsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yasemin Açık şunları söyledi;
“Eğitimle güçlenen her kız çocuğu, kendisiyle birlikte, bölgesinin ve ülkesinin de kaderini değiştirebilir. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nün hemen öncesinde yaptığımız bu buluşma da üniversiteli genç kızlarımızın üretkenliğini, bilgisini, merakını ve değişim yaratma isteğini bir kez daha gösterdi. Bundan sonraki dönemde bursiyerlerimizle birlikte farklı alanlarda projeler geliştirerek hem bölgemize hem ülkemize katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle tüm kız çocuklarının Dünya Kız Çocukları Günü’nü sevgi ve umutla kutluyorum.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- VALİ HATİPOĞLU İLE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NIN ÖĞRENCİLERLE SICAK BULUŞMASI
- Elazığ Belediyesi Yağmur Suyu Izgaralarında Temizlik Çalışması Başlattı
- MV. Keleş, Elazığ'lı üreticiler için zirai don desteğinin hayata geçirildiğini açıkladı
- Yasemin Açık Vakfı, bursiyerlerin katılımıyla Elazığ’da ‘Bölgeyi Yaşatmak Atölyesi’ düzenledi.
- VALİ HATİPOĞPLU BAŞKANLIĞINDA TEKNOVA OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.