VALİ HATİPOĞLU'NUN KATILIMIYLA YAS-I MATEM ORUÇ AÇMA BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Elazığ’da Vali Numan Hatipoğlu’nun katılımı ile Yas-ı Matem oruç açma buluşması düzenlendi. Vali Hatipoğlu yaptığı konuşmada; Cemevlerinin birer ibadethane olduğunu ve sorunlarının giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Elazığ’da Muharrem ayı dolayısı ile Yas-ı Matem Oruç Açma Buluşması düzenlendi.
Oruç Açma Buluşmasına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alpaslan Doğan, Kurum Müdürleri, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, Dernek başkanları Alevi Dedeleri ve vatandaşlar katıldı.
Oruçlar, Alevi Dedesi Miktad Güler’in duası ile açıldı.
Elazığ Ehlibeyt Cem Evi Dedesi Hüseyin Altın, Hz. Hüseyin ve Ehlibeytinin Kerbelada şehit edilişi olayı ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
Elazığ Ehlibeyt Cem Evi Dedesi Hüseyin Altın: “Hazreti Peygamber ölümünden önce ben size 2 emanet bırakıyorum. Biri Allah’ın Kitabı diğeri de ehlibeytimdir. Bunlar birbirinden asla ayrılmazlar. Benden sonra doğru yolda olup olmadığınızı kontrol etmek için bunlara olan bağlılığınıza bakın. Bunlardan birisinden ayrılmış iseniz doğru yoldan çıkmışsınız demektir.” Dedi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Kerbela olayının İslam Tarihisi açısından büyük bir dönüm noktası olduğunu ifade ederken, yapılan zulmü lanetledi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu: “İslam Tarihi içerisinde çok büyük kırılmalara sebebiyet veren çok büyük bir dönüm noktasıdır. Torunları sevgili peygamberimizin dünyada en çok sevdiği kişilerdi Fatma anamızın goncaları idi Ve o onlar ve onların sevgili evlatları peygamberimiz kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin şayet eliyle değiştiremezse gücü yetmezse diliyle değiştirsin diliyle değiştiremezse kalbiyle buğuz etsin ki bu imanın en zayıf noktasıdır ifadesi doğrultusunda bizde buradan tarihte yapılan bu zulmü lanetliyor alçaklığı ifade ediyoruz.” sözlerine yer verdi.
Vali Hatipoğlu, ülkeyi ne etnik ne de dini olarak ayırmaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını vurgularken, cemevlerinin ibadet mekanları olduğunu ve sorunlarını giderilmesi noktasında üzerlerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
HATİPOĞLU: “CEMEVLERİ İBADET MEKÂNLARIDIR”
Vali Hatipoğlu: “Hünkar Hacı Bektaşi Veli'nin ifadesi ile Bir olalım iri olalım diri olalım diyor Buradan hareketle bizleri Alevi Sünni Türk Kürt diye ayırmaya çalışan tüm hain mihraklara ülkemizi ne Etnik ne de dini olarak ayrıştıramayacaklarını. Burada ifade etmek istiyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülkemizdeki tüm cemevleri Bizim her gün her anıyla daha fazlasıyla ilgilendiğimiz alakalandığımız ve sorunlarını gidermeye çalıştığımız ibadet mekânlarıdır Bu anlamda da biz Elazığ'da üzerimize düşen İnşallah bundan sonra da Şimdiye kadar yaptığımız gibi yapmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
- ELAZIĞ PASTÖRİZE SÜT ÜRETİM TESİSİ İÇİN İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI
- MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN…
- ELAZIĞ'DA HAFTALIK ASAYİŞ BÜLTENİ
- METEOROLOJİ 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ İÇİN SICAKLIK UYARISI VERDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.