VALİ HATİPOĞLU'NDAN AÇIKLAMA TADIM KALESİ VE HÖYÜĞÜ'NDE KAZI ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

İlimiz merkez Tadım Köyü sınırlarında yer alan Tadım Kalesi ve Höyüğü’nde, ara verilen arkeolojik kazı çalışmalarına yeniden başlandı.
Vali Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada: "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi başkanlığında, uzman arkeologlar ve teknik ekip eşliğinde yürütülen kazılar, bölgenin tarihi geçmişine ışık tutmaya devam ediyor.
2024 yılında gerçekleştirilen çalışmalarda, Geç Kalkolitik – Erken Tunç Çağı’na (M.Ö. 4000–3200) tarihlenen ve yaklaşık 6 bin yıllık olduğu değerlendirilen iki adet kutsal ocak gün yüzüne çıkarılmıştı. Üzerlerinde stilize edilmiş insan ve boğa figürlerinin yer aldığı bu yapılar, erken dönem inanç sistemleri ve aile yapısına dair önemli ipuçları sunmuştu.
Aynı dönemde çok sayıda envanterlik eser de bulunmuş, bu eserlerin restorasyon ve konservasyon işlemleri tamamlanarak İlimiz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi envanterine kazandırılmıştı.
2025 kazı sezonunda ise hem arkeolojik verilerin derinleştirilmesi hem de bölgedeki kültürel mirasın korunarak geleceğe aktarılması hedefliyoruz. Kazı çalışmalarında görev alan tüm çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar dileyerek, İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- STK PLATFORMU MAYIS AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
- ELAZIĞ İL ÖZEL İDARESİ BİLİM MERKEZİ BİLİMİ HER YERE TAŞIYOR
- ELAZIĞ İL SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 2025 YILININ İLK ASKOM TOPLANTISI YAPILDI
- YAPI DENETİM FİRMALARI ELAZIĞ TSO BİR ARAYA GELDİ
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2025 YILINDA ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA 78 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEK
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.