Elazığ'da maske ve sosyal mesafe kuralı unutulunca koronavirüs vaka sayıları arttı.

Kentte maske ve sosyal mesafe kuralı unutulunca koronavirüs vakaları yeniden artmaya başladı. Kurallara uymayanlar ise virüsü yaymaya devam ediyor,100 bin kişide görülen vaka sayısı % 39,30 dan %58,43 e yükseldi.
Elazığ'ın en işlek caddelerinden biri olan Gazi caddesi Yoğunluk sebebiyle zaman zaman caddenin bazı noktalarında fiziki mesafe kuralı aşılıyor.
Maske kuralına ise caddeyi kullananların büyük kısmının uymadığı dikkati çekti. Halk maskeyi ya hiç takmadı ya da çenelerinin altında ağız ve burunları açık bir şekilde taşımayı tercih etti.
Koca: ‘‘Zayıf noktamız, salgınla mücadelenin kuralları konusunda yorulmuş olmamız ve bazılarımızın aşıyı ertelemesidir’’
Aşı ile güvence altına alınmadan salgının ülke gündeminden düşmeyeceğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir yandan topluma aşı olma çağrısı yaparken diğer yandan vaka sayılarının artmasından endişe duyduğunu saklamıyor. Bakan Koca, ‘‘Yeni vaka sayıları iki haftada iki katına çıktı. Çözüm, şu andan itibaren sıkı tedbir, ilk fırsatta aşı. İlk doz ve devam dozları için sağlık kurumlarımız gece gündüz emrinizde. 9.586 olan vaka sayısını geriletelim. %63’ümüz en az bir doz aşımızı olduk. Aşılanma oranı daha düşük olsaydı, bugün daha yüksek vaka sayılarıyla karşılaşacaktık. Zayıf noktamız, salgınla mücadelenin kuralları konusunda yorulmuş olmamız ve bazılarımızın aşıyı ertelemesidir. Kurallarla, aşıyla kontrolü ele alalım. Vaka sayılarının bir gün, birkaç gün içinde düşmediğini deneyimlerimizle biliyoruz. Yarın muhtemelen daha yüksek bir sayıyla karşılaşacağız. Sonraki günleri uyacağımız kurallar, yaptıracağımız aşılar belirleyecek’’ dedi.