İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ ENTEGRE MÜCADELE YÖNTEMLERİYLE ÜRÜN KAYBININ ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLİYOR

Elazığ’da şeftali üreticilerini tehdit eden şeftali güvesine karşı feromon tuzakları devreye girdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, entegre mücadele yöntemleriyle ürün kaybının önüne geçmeyi hedefliyor.
Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, şeftali üretiminde verim ve kaliteyi olumsuz etkileyen şeftali güvesine karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personeli tarafından Merkez ilçeye bağlı Hoş ve Kıraç köylerindeki şeftali bahçelerinde feromon tuzak asımı gerçekleştirildi.
Yürütülen çalışmalar, "Entegre Mücadele Programı" kapsamında gerçekleştiriliyor. Özellikle şeftali güvesinin popülasyon takibini ve erken mücadelesini hedefleyen feromon tuzaklar sayesinde, zararlının yoğunluk durumu tespit edilerek doğru zamanda etkin müdahale yapılması amaçlanıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BBP ELAZIĞ İL BAŞKANI ERTAN: "ONLARIN BARIŞI DA SÖZÜ DE, NİYETİ DE KİRLİDİR!"
- MİLLETVEKİLİ EROL : MUHTAR VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
- BAŞKAN KARAKUŞ: TÜRKİYE'NİN 3. BÜYÜK PARTİSİ OLDUK
- BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: SEKSENLER SOKAĞI’NIN ÇEVRESİ SOSYAL YAŞAM ALANI HALİNE GETİRİLECEK
- KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİNDE TİYATRAL ESİNTİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.