ELAZIĞ'DA HAYVANCILIĞA 337 MİLYON TL YATIRIM235 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Elazığ tarımı ve hayvancılığı adına sevindirici bir gelişme daha yaşandı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü, IPARD III Programı kapsamında hayvancılık projelerine yönelik 3. Çağrı döneminde büyük bir başarıya imza attı. Elazığ’dan başvurusu yapılan 34 projeden 33’ü hibe desteği almaya hak kazandı.
TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından inceleme süreci tamamlanan IPARD III Programı 3. Çağrı döneminde; Elazığ’dan yapılan 34 proje başvurusundan 33’ü hibe almaya hak kazan kazandı. Toplam yatırım tutarı 337 milyon TL, sağlanacak hibe miktarı ise yaklaşık 235 milyon TL olarak açıklandı.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından inceleme süreci tamamlanan IPARD III Programı 3. Çağrı döneminde; İlimizde “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında (Besi, Süt ve Kanatlı Eti Sektörlerinde) 33 adet proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Projelerin toplam uygun harcama yatırım tutarları yaklaşık 337 Milyon TL olup, verilecek hibe tutarı ise 235 Milyon TL olacaktır. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III Programı’nın 3. Çağrı Dönemi kapsamında Elazığ’dan yapılan başvurulara yönelik hibe sonuçlarını değerlendirdi.
Prof. Dr. Erol Keleş, alın terine değer verilen, üretime doğrudan katkı sunan bu desteklerin Elazığ ekonomisi için önemine dikkat çekerek, “Hayvancılık sektörüne yönelik bu yatırımlar sadece üretimi değil, istihdamı ve kırsal kalkınmayı da destekleyecektir. Üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Destek almaya hak kazanan projelerin dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
• 8 adet süt üretim tesisi: 73 milyon TL yatırım
• 24 adet kırmızı et üretim tesisi: 260 milyon TL yatırım
• 1 adet kanatlı eti tesisi: 4 milyon TL yatırım
Toplam 33 projenin destek kapsamına alındığını belirten Keleş, değerlendirme süreci devam eden bir projenin ise titizlikle takip edildiğini vurguladı.
Milletvekili Keleş, açıklamasının sonunda, “Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara ve yatırımcılara teşekkür ediyor, şehrimize ve kıymetli üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BAŞKAN ERCAN VANSPOR'A VERECEĞİMİZ EN GÜZEL CEVAP MAÇI FARKLI SKORLA KAZANMAKTIR
- ELAZIĞ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
- ELAZIĞ'DA HAYVANCILIĞA 337 MİLYON TL YATIRIM235 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ
- BAŞKAN GÖK: ELAZIĞSPOR'A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ
- İPEKBÖCEĞİ LARVALARI ELAZIĞ'DA ÜRETİCELERE TESLİM EDİLDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.