Elazığ
27 Mart, 2026, Cuma
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

ELAZIĞ, HALK OYUNLARININ KALBİ OLACAK

ELAZIĞ, HALK OYUNLARININ KALBİ OLACAK

Elazığ, Türkiye’nin zengin kültürel mirasının en önemli taşıyıcılarından biri olan halk oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dr. Hüsamettin Kaya anısına düzenlenecek Okul Sporları (Yıldızlar) Halk Oyunları Elazığ Grup Yarışması için tüm hazırlıklar tamamlandı.

DR. HÜSAMETTİN KAYA ANISINA

Bu yıl düzenlenecek olan yarışma, Elazığ’ın sevilen ve saygı duyulan isimlerinden Dr. Hüsamettin Kaya anısına gerçekleştirilecek. İl Müdürü Abdulsamet Eren, bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederek, Elazığ’ın misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtacaklarını ifade etti.


BÖLGENİN EN İYİLERİ ELAZIĞ’DA BULUŞACAK

28-29 Mart 2026 tarihlerinde, saat 10.00’da Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan yarışmaya; Elazığ başta olmak üzere Malatya, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Van, Hakkari, Bitlis, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerinden çok sayıda halk oyunları ekibi katılım sağlayacak.
Renkli görüntülere sahne olacak organizasyonda ekipler, yöresel ezgiler ve geleneksel motiflerle sahne alarak izleyicilere adeta görsel bir şölen sunacak. Elazığlı sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen yarışma, aynı zamanda halk oyunları kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; 

“Elazığ olarak böylesine anlamlı ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimizi ilimizde ağırlamak, kültürel değerlerimizin en önemli unsurlarından biri olan halk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına son derece kıymetlidir.

Dr. Hüsamettin Kaya anısına düzenlediğimiz bu organizasyon, sadece bir yarışma değil; aynı zamanda birlik, beraberlik ve kültürel zenginliğimizin bir göstergesidir. Tüm hazırlıklarımızı titizlikle tamamladık. Amacımız, sporcularımızın en iyi şartlarda yarışabileceği bir ortam sunmak ve misafirlerimizi Elazığ’a yakışır şekilde ağırlamaktır.

Bu vesileyle organizasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza, federasyon yetkililerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bu büyük kültür şölenine davet ediyor, yarışmaya katılacak ekiplerimize başarılar diliyorum.”

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!