Elazığ
06 Mayıs, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZETECİLERE SESLENDİ MİLLETİ PROVOKE EDEN GAZETECİ OLAMAZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZETECİLERE SESLENDİ MİLLETİ PROVOKE EDEN GAZETECİ OLAMAZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen törende sokak röportajlarına tepki göstererek, “Milleti provoke eden gazeteci olamaz” dedi ve medya özgürlüğü ile sorumluluğun birlikte yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 10. Anadolu Medya Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

NTV’de yer alan habere göre konuşmasında sokak röportajlarına yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan,

"Milleti provoke eden gazeteci olamaz. Eline mikrofon alıp dışarı çıkan herkes gazeteci değildir" ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğü ve medya sorumluluğuna değinen Erdoğan, Türkiye'de medyanın geçmişe kıyasla çok daha özgür bir ortamda faaliyet gösterdiğini belirtti.

"Türkiye bugün 2020 öncesine göre daha serbest bir medya ekosistemine sahiptir. Ancak bu özgürlük, zaman zaman sorumsuzluk boyutuna varabiliyor" dedi.

Sokak röportajlarında vatandaşların tahrik edildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Sokaklarda mikrofon kapıp millete hakaret eden şahıslar, basın özgürlüğü arkasına sığınmaya çalışıyor. Halkı galeyana getiren kişilere gazeteci denemez" diyerek sert çıktı.

Özellikle Anadolu medyasının önemine vurgu yapan Erdoğan,

"Anadolu medyası varsa milletin sesi vardır. Bu ses güçlü çıktıkça demokrasimiz de sağlam temeller üzerinde yükselecektir" diye konuştu.

Geçmişte medyanın vesayetçi yapısından çok çekildiğini anımsatan Cumhurbaşkanı, 28 Şubat döneminde yaşanan baskıcı medya ortamının geride bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca Gazze’de hayatını kaybeden basın emekçilerini anan Erdoğan

"Hakikatin peşinden koşan gazeteciler sadece haber yapmakla kalmaz, aynı zamanda tarihe not düşer"

sözleriyle gazeteciliğin sorumluluk bilinciyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda,

"Demokrasiye güç veren medya başımızın üstünde. Ancak toplum mühendisliğine soyunan, vesayetçi zihniyete hizmet eden anlayışa asla prim vermeyeceğiz" dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!