BASKİL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KURULDU: "BASKİL BİZİM SEVDAMIZ"

Baskil’e gönül vermiş isimlerden Ahmet Kürüm’ün öncülüğünde kurulan Baskil Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, resmen faaliyetlerine başladı. Dernek Başkanı Ahmet Kürüm, yaptığı açıklamada derneğin temel amacının ilçedeki sosyal dayanışmayı artırmak, gençlere ve ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlamak olduğunu vurguladı.
Gençlere Eğitim Desteği, Ailelere Maddi Yardım
Derneğin öncelikli projeleri arasında, eğitimde fırsat eşitliğini artırmaya yönelik adımlar dikkat çekiyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan öğrencilere kırtasiye, kitap ve eğitim materyali desteği verilecek. Ayrıca kurs veya dershane imkanına ulaşamayan gençler için ücretsiz eğitim programları ve kütüphane hizmetleri hayata geçirilecek.
İl dışında üniversite eğitimi gören Baskilli gençler de unutulmadı. Dernek, bu öğrencilere burs desteği sağlayarak, eğitim yolculuklarında yanlarında olmayı hedefliyor.
Öte yandan maddi zorluk yaşayan aileler için kira, gıda, elektrik, su ve doğalgaz faturaları gibi temel ihtiyaçlara yönelik destek mekanizmaları kurulacak.
Her Kesime Dokunan Sürdürülebilir Projeler
Başkan Kürüm, derneğin sadece kısa vadeli yardımlarla değil, aynı zamanda sürdürülebilir sosyal projelerle topluma katkı sunacağını belirtti. Gençlerden yaşlılara, her kesimin sesine kulak verileceğini ifade eden Kürüm, “Bizim derdimiz Baskil’e umut olmak” dedi.
"Baskil Bizim Sevdamız"
Derneğin vizyonunu “Birlikten kuvvet doğar” sözüyle özetleyen Ahmet Kürüm, tüm hayırseverleri ve hemşehrilerini bu dayanışma hareketine katkı sunmaya davet etti.
“İlk istişare günümüzden beri her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, ‘Baskil bizim sevdamızdır.’ Bu sevda uğruna gece gündüz demeden çalışacağız. Gençlerimiz için, halkımız için, Baskil’deki her vatandaşımızın daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden geleni yapacağız,” diyen Kürüm, sözlerine şu ifadelerle son verdi:
“Refah, sadece eğitimle değil; sosyal adalet, dayanışma ve fırsat eşitliğiyle mümkündür. Hep birlikte hareket edersek büyük değişimlerin öncüsü olabiliriz. Gelin, daha adil, daha huzurlu ve daha umut dolu bir gelecek için el ele verelim. **Üstadın dediği gibi: ‘İyilik iyidir.’ Yarınlarımız için el ele, gönül gönüle!”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- SAĞLIK BAKANLIĞINDAN "SİGARAYI BIRAK HAYATINI YAŞA" KAMPANYASI
- JANDARMA EKİPLERİNDEN ANLAMLI DAVRANIŞ
- BAKAN GÖKTAŞ AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI VE ELAZIĞ BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
- BAKAN GÖKTAŞ "BEYAZ EV" PROJESİNİ GEZEREK BİLGİ ALDI
- BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NIN "DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM" HEDEFİ İLE BAŞLATTIĞI YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.