Elazığ
22 Nisan, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    38.25
  • EURO
    43.83
  • ALTIN
    4076.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    85102.848$

Başkan Şerifoğulları’ndan 23 Nisan mesajı

Başkan Şerifoğulları’ndan 23 Nisan mesajı
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 106'ncı yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Şerifoğulları mesajında şunları kaydetti:

“Milli irademizin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 106’ncı yıl dönümünü büyük bir heyecan, gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Şanlı tarihi boyunca hiçbir gücün esareti altına girmemiş aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği kurtuluş mücadelesi sırasında açılan yüce Meclisimiz, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin merkezi olmuştur.

23 Nisan 1920 ise milletimizin bağımsızlığını ilan ettiği ve milli iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.

Bugün aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği tek evrensel çocuk bayramıdır.

Bu özel gün evlatlarımıza duyduğumuz inancın ve güvenin sembolüdür. İnanıyorum ki milli ve manevi değerlerine bağlı, ilmin ve bilimin ışığında yetişen nesiller, aziz vatan topraklarımızda daha güçlü ve müreffeh yarınlar inşa edeceklerdir. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitimden kültüre, sanattan spora evlatlarımızı daha güzel yarınlara hazırlamak, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için elimizden gelen tüm gayretimizi ortaya koymaya devam edeceğiz.

Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan menfur olaylar nedeniyle buruk olarak kutluyoruz.

Kahramanmaraş’ta yaşanan menfur saldırıda hayatını kaybeden sekiz evladımıza ve onlar için kendini siper eden Ayla Öğretmen'imize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Yaşanan bu menfur olaylar yüreklerimizi yakarken çocuklarımızı dış etmenler ve özellikle de dijital çağın getirdiği olumsuzluklara karşı koruma noktasında daha dikkatli olmamız gerektiğini ortaya koymuştur. İnanıyorum ki devletimizin ve milletimizin el ele atacağı adımlarla çocuklarımız için daha güzel ve aydınlık yarınlar inşa edeceğiz.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; tüm dünya çocukları için barış, huzur ve kardeşlik içinde güzel bir dünya temenni ediyorum.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!