BAŞKAN ERCAN: BİZ BU SOSYAL DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN GELİYORUZ

Anahtar Parti Elazığ İl Başkanı Yüksel Ercan kamu işçilerinin toplu iş sözleşme sürecine dair açıklamalarda bulunarak partilerinin çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı.
Anahtar Parti Elazığ İl Başkanı Yüksel Ercan, kamu işçileriyle yürütülen toplu sözleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bu ülkede emeğin karşılığı alınmadan sosyal barış sağlanamaz” diyen Başkan Ercan, Anahtar Parti'nin çözümünün bilimsel, adil ve uygulanabilir olduğunu vurguladı.
Türkiye'de 17 milyon 326 bin işçiden sadece %14’ü sendikalı olduğunu, 1,3 milyon kamu işçisinin çoğunlukla taşerondan kadroya geçen, ağır fiziki işlerde çalışanlardan oluştuğunu ifade eden Başkan Ercan partilerinin çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı;
1. Reel ücret artışı, verimlilik artışı ve hedef enflasyon ile uyumlu olacak. Ücretteki artış refaha dönüşecek.
2. Yükseköğrenimli bireylerin reel gelir artışı düşük. Bu durum eğitime olan güveni sarsıyor. Anahtar Parti bu çarpıklığı düzeltecek.
3. Tarım-sanayi-hizmet geçişinde ücret politikası, verimliliği yansıtacak şekilde yeniden yapılandırılacak.
4. Aylık 7.500 TL sosyal destek, aile yardımı, çocuk yardımı, yemek ve giyim desteği gibi sosyal haklar yetersizdir ve mutlaka güçlendirilecek. Taşeronlaşmaya ve kayıt dışılığa son verilecek.
Anahtar Parti İktidarında ücretlerin verimlilik ve bilimsel kriterlere göre belirleneceğini ifade eden Başkan Ercan, “ İktidarımızda; emekçinin gelirini artıran kayıtlı ve güvenceli istihdam modeli kurulacak. Ekonomi yönetimi şeffaflık, liyakat ve hesap verebilirlik ilkeleriyle yapılacak. Biz bu sosyal düzeni değiştirmek için geliyoruz. Emeğin hakkını teslim etmek, Türkiye’yi yeniden inşa etmektir.” İfadelerine yer verdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI HAZARDAĞLI KAVŞAĞI DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
- VALİLİK KONTEYNER KENTLERİN TAHLİYE SÜRECİNİN YARIN SONA ERECEĞİNİ DUYURDU
- DOĞUKENT MAHALLESİ GENELİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ELAZIĞ'I DAHA GÜZEL YARINLARA HAZIRLADIĞINI PAYLAŞTI
- VALİ HATİPOĞLU HALK GÜNÜ KAPSAMINDA VATANDAŞLARI DİNLEDİ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.