Bakan Murat Kurum Açıkladı; Elazığ’da kiracılar ev sahibi olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahiplerinin konutlarının teslim edilmesinin ardından evi olmayan ya da ev alamayan kiracılar için sosyal konut inşa edileceğinin müjdesini verdi.
Geçtiğimiz gün 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il için toplu kura çekimi yapılarak toplam 46 bin 307 konut teslim edildi.
Malatya’da gerçekleştirilen kura çekim töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı deprem bölgesi başta olmak üzere tüm 81 ilde kiracı ve ev sahibi olmayan vatandaşlara konut yapılacağını açıkladı.
Kura çekim töreninde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutlarda önceliğin hak sahipleri olduğunu söyleyerek müjdeyi verdi.
Bakan Kurum’un açıklamaları ise şu şekilde:
“Önceliğimiz hak sahibi kardeşlerimiz ve hak sahibi kardeşlerimizin konutları bittikten sonra da deprem bölgesinde yaşayan evi olmayan, ev sahibi olmayan, kiracı kardeşlerimiz içinde sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği bizlerinde TOKİ Başkanlığıyla çalıştığımız bilhassa deprem bölgesindeki 11 ilin ve 81 ilin özellikle evi olmayan vatandaşlarımıza inşallah yeni konutlarımızı yapmaya devam edeceğiz.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- ELAZIĞ'DA FAALİYET GÖSTEREN ÖZEL BİR OKULUN SPOR KOMPLEKSİ DÜZENLENEN TÖRENLE FAALİYETE GEÇTİ
- ELAZIĞ'DA ENGELLER SPORLA AŞILDI MÜZİKLE TAÇLANDI
- GRUP FİNALİNİN İLK KARŞILAŞMASI ELAZIĞSPOR İLE VANSPOR FK ARASINDA OYNANACAK
- BAŞKAN KARAKUŞ: RANT EKONOMİSİNİ YIKACAĞIZ ÜRETİM EKONOMİSİNİ KURACAZ
- BAŞKAN ALAN TOBB 2025 YILI HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİNE KATILDI
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.