Alacakaya’da Damızlık Düve Üretimine Saha İncelemesi

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde yürütülen "Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi" kapsamında hayvancılık işletmelerine yönelik saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu doğrultuda, projeden faydalanarak 15 adet Angus ve Hereford ırkı damızlık düve temin eden üretici Abdulkerim Çağlar’a ait işletme yerinde incelendi.
İl ve ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri ile teknik personelin katıldığı ziyarette; işletmenin genel durumu, hayvanların sağlık ve bakım koşulları ile yürütülen üretim faaliyetleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.
İncelemelerde, temin edilen Hereford ırkı damızlık düvelerden bazılarının doğum yaptığı ve üretim sürecinin başarıyla devam ettiği belirtildi. Proje ile kırsal alanda hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticilerin desteklenmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Elazığ’da “Asfalt Yılı” Çalışmaları Sürüyor
- 40 İl, 17 Takım, 431 Sporcu: ANALİG Yüzme Türkiye Şampiyonası Elazığ’da Başlıyor
- Organize Suç Örgütü Elebaşı Serkan Kurtuluş Arjantin’den Türkiye’ye Getiriliyor
- Alacakaya’da Damızlık Düve Üretimine Saha İncelemesi
- Gazi Caddesi’nde Yıkım Sonrası İnternet Mağduriyeti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.