AİLE HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME VE ÖDEME YÖNETMELİĞİNE ELAHED'DAN TEPKİ

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararı değerlendiren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Gönül ve Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yeni düzenlemenin de hekimleri mağdur edeceğini söyledi.
Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Gönül, Kasım ayında yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme Ve Ödeme Yönetmeliği’ne Yönelik yapılan son düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kasım Ayında Yürürlüğe giren ve Aile hekimlerinin mağduriyete sebep olacağı gerekçesiyle tepki gösterdiği yönetmelikte düzenleme yapıldı.
Murat Gönül, “Atılan geri adım yeterli değil” dedi.
6 ay aile hekimine gitmeyen hasta için uygulanacak ceza kesintisi süresinin bazı grup hastalarda devam ettiğini ve diğerlerinde ise 1 yıla uzatıldığını belirten Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Gönül: “Bu uygulama süresi kaç yıla da çıkarılsa aile hekimine ait bir sorumluluk olmadığından Aile Hekimi cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. Memnuniyet konusunda il ortalamasına Türkiye ortalaması getirilmiştir. Entegre Aile Sağlığı Merkezlerinde nöbet eziyeti devam etmektedir, hiçbir şey değiştirilmemiştir. Daha yakın tarihte 3.500 kayıtlı nüfusun üstündekileri 1 gecede rastgele başka aile hekimlerine kaydırarak birçok Aile hekiminin maaş kaybına neden olunmuşken, şimdi 3.500 üstüne izin veren yönetmelik revizyonu gelmiştir. Kaydı silinenler geri nasıl getirilecek? Bakanlığımızdan sahanın ve STK ların sesini dinleyerek düzenleme yapmasını bekliyoruz. “ dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama da Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş’tan geldi. Yönetmeliğin uygulanmasıyla yaşanacak mağduriyetleri dile getiren Ümit Karataş; Aile hekimlerine artık “hedef muayene sayısı” tanımlandı. Bu sayı tutturulamazsa teşvik kaybı yaşanabilecek. Geçici görevlendirme durumunda, sadece teşvik değil artık taban ödeme de kesintiye uğrayacak. Kayıtlı hastasını 12 ay boyunca hiç görmeyen hekim, bu kişiyi arayarak çağırmak zorunda. Takip süresi 6 aydan 12 aya çıkarıldı. Aile sağlığı çalışanları, nöbet ücreti alabilmek için ayda en az 96 saat ve 5 nöbet tutmuş olmak zorunda.” İfadelerine yer verdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- MUHTARLAR DERNEĞİ'NDE BAŞKANLIK GÖREVİNE KIZILAY MAHALLE MUHTARI IŞIK SEÇİLDİ
- KARAYOLLARINDA KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ KAMERALARIYLA ORTALAMA HIZ DENETİMLERİ BAŞLADI
- ULUSLAR ARASI KENTSEL HAREKETLİLİK KONFERANSI VE PROJE KAPANIŞ ETKİNLİĞİ
- AİLE HEKİMLİĞİ SÖZLEŞME VE ÖDEME YÖNETMELİĞİNE ELAHED'DAN TEPKİ
- ELAZIĞ'DA GENEL TARIM SAYIMI EĞİTİMİ BAŞLADI
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.