VALİ HATİPOĞLU GAZİ LİSESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
GenelElazığ’da içler acısı görüntülerle gündeme gelen tarihi Gazi Anadolu Lisesi için Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’ndan açıklama geldi. Vali Hatipoğlu, okulun yıkılıp yeniden yapılması için ihalenin 19 Eylül 2025’te gerçekleştirileceğini duyurdu.
Elazığ’ın merkezindeki tarihi Gazi Anadolu Lisesi için beklenen açıklama Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’ndan geldi. Günışığı Gazetesi’nin “Eğitim Yuvası, Fuhuş Yuvası Oldu” manşetiyle gündeme getirdiği içler acısı görüntülerin ardından Vali Hatipoğlu, sosyal medya hesabından kamuoyuna bilgi verdi. Açıklamasında Gazi Anadolu Lisesi’nin yıkılıp yeniden yapılması için ihalenin yapılacağını duyurdu. Okulun boşaltılma süreci ve sonrasında yaşanan ihmallerin de araştırılacağını vurgulayan Vali Hatipoğlu, sorumlular hakkında işlem yapılacağını belirtti.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlimiz Gazi Lisesi ile ilgili basın yayın organlarında karşılaştığımız görüntüler izah ve kabul edilemez. Bu konuda gerekli soruşturmayı yaptırarak disiplin işleminin tesis edileceğini belirtmek isterim. Okulun boşaltılma süreci ve sonrası ile ilgili ihmalleri araştırarak gereğini yapacağım. Ayrıca Yık yap kapsamında ihale süreci devam eden okulumuzun inşaat ve yıkım ihalesi 19 Eylülde yapılacaktır.”ifadelerini kullandı
İlginizi Çekebilir