© Manset23 2020

Şubat Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi

Elazığ Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumları ikinci birleşimle sona ererken, imar düzenlemeleri ve belediye hizmet yatırımlarına ilişkin önemli kararlar alındı.

Elazığ Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantılarını Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen ikinci birleşimle tamamladı. Birleşimde gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi, komisyonlardan gelen raporlar ise değerlendirilerek karara bağlandı.

Toplantının öne çıkan başlıkları arasında, Çamyatağı mevkiinde yer alan mera parselinde kurulması planlanan asfalt plenti, sera ve benzeri belediye hizmet tesislerine ilişkin süreç yer aldı. Söz konusu alanla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden kamu yatırımı niteliğine dair belge talep edilmesi için Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yetki verilmesi kararlaştırıldı.


 

Gündemde ayrıca Sürsürü Mahallesi’nde bulunan bir park alanına yönelik imar planı değişikliği de ele alındı. Yapılacak düzenlemeyle alanın yaya güvenliği, erişilebilirlik ve ulaşım sürekliliğini destekleyecek şekilde meydan olarak yeniden planlanmasına yönelik komisyon raporu kabul edildi.

 

Meclis toplantısında uluslararası insani destek kapsamında da bir karar alındı. Filistin’de enkaz kaldırma çalışmaları ile okul, cami, aşevi ve benzeri sosyal donatıların kurulmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere Hayır Derneği ile Elazığ Belediyesi arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yetki verilmesi uygun bulundu.

Görüşülen gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Elazığ Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumları tamamlanmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER