© Manset23 2020

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" PROGRAMI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 14-18 Temmuz tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da medya programı düzenlendi. Yerli ve yabancı 200 medya mensubunun katıldı programda Elâzığ’ı temsilen Kanal 23 Haber Müdürü Elif Doğan yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki Uluslararası Medya Koordinatörlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla 14-18 Temmuz'da Ankara ve İstanbul'da kapsamlı medya programı düzenlendi.

 

 

Programa, Elazığ’ı temsilen Kanal 23 Haber Müdürü Elif Doğan’ın da aralarında bulunduğu 81 ilden 81 yerli gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 120 yabancı basın mensubu olmak üzere toplam 200 gazeteci katıldı.

 

 

Program kapsamında şehitlerin hatırası yâd edilirken Türkiye'nin darbe girişimi karşısındaki ortak iradesi vurgulandı. Uluslararası medya temsilcilerine 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki FETÖ ile mücadelenin tüm yönleriyle aktarılmasının amaçlandığı programda, yalnızca bir darbe girişiminin değil aynı zamanda halkın geleceğine sahip çıkma iradesinin nasıl sergilendiği dünya kamuoyuna anlatıldı.

 

 

Bu kapsamda, programın Ankara ayağında gazeteciler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin kapsamlı bilgi verdi.

 

 

Ardından TBMM'de düzenlenen anma törenine katılan gazeteciler, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabını izledi.

 

 

Sonrasında ise Gazi Meclis'in 15 Temmuz darbe girişiminde hasar alan bölümlerinde incelemelerde bulundu.

 

 

Gazeteciler, İletişim Başkanlığınca düzenlenen "15 Temmuz Hafıza, Adalet ve Gelecek" paneline katıldı. Panelde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran 15 Temmuz’un Türkiye tarihine altın harflerle kazınmış bir demokrasi zaferi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran: “15 Temmuz Türkiye tarihine altın harflerle yazılan mutlu bir demokrasi ve istiklal zaferidir o gün milletimiz iradesini zincir vurulamayacağını bir kez daha tüm dünyaya ilan etti 15 Temmuzu takip eden günlerde milletimiz geceler boyu demokrasi nöbetleri tutarak yüksek bir siyasal bilinç ortaya koydu. Bu toplumsal seferberlik dünya demokrasi tarihinde pek rastlanmayan bir kararlılıktır. 15 Temmuz direnişi toplumsal düzeyde köklü bir dönüşümün de Miladı olmuştur.” İfadelerini kullandı.

 

 

Panelin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’da panelin oldukça doğru bir başlıkla gerçekleştirildiğini ifade ederek, hafıza, adalet ve gelecek kavramlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Panelin başlığı çok iyi seçilmiş Gerçekten tebrik ediyorum. Hafıza, Adalet ve Gelecek 3 anahtar kavram çok iyi tespit edilmiş bir gündem onu özellikle ifade etmek isterim. Hafıza neler yaşadığımızı nerelerden geldiğimizi ifade ediyor. Adalet bu ihaneti 15 Temmuz ihanetini gerçekleştirenleri FETÖ terör örgütünü ve arkalarındaki karanlık güçleri hukuk çerçevesinde bunlardan nasıl hesap sormamız gerektiğini ifade ediyor. Gelecek ise bu acı tecrübeden çıkarılacak derslerle geleceğimizi nasıl daha sağlıklı daha sağlam bir zeminde inşa edeceğimizi gösteriyor. Bütün bu boyutlarıyla bu kavramların ben çok kıymetli olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.” Sözlerine yer verdi.

 

 

Dört oturum şeklinde düzenlenen panelde, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu, Gazeteci Hande Fırat ve SETA Genel Koordinatörü Doç. Dr. Nebi Miş gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

 

 

Programın İstanbul etabında ise Hafıza 15 Temmuz Müzesi ve İstanbul Valiliği ziyaret edilerek çeşitli bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

Diğer Elazığ Haberleri

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER