© Manset23 2020

İL ÖZEL İDARESİ KÖYLERDEKİ "İÇME VE KULLANMA SUYU" PROJESİNE DEVAM EDİYOR

Elazığ’ın Sedeftepe, Gümüşbağlar ve Pelte köylerinde sürdürülen içme ve kullanma suyu projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Elazığ Merkez’e bağlı Sedeftepe, Gümüşbağlar ve Pelte köylerinde yürütülen “İçme ve Kullanma Suyu Projesi” hız kesmeden devam ediyor. Afet konutları için hazırlanan ve aynı zamanda köy halkının da yararlanacağı proje, bölge sakinleri için önemli bir altyapı yatırımı olarak öne çıkıyor.

 

Edinilen bilgilere göre, çalışmaların fiziki gerçekleşme oranı Sedeftepe ve Gümüşbağlar köylerinde yüzde 85’e ulaşırken, Pelte Köyü’nde yüzde 50 seviyesinde ilerliyor. Proje kapsamında Sedeftepe’de 200 m³, Gümüşbağlar’da 300 m³ betonarme gömme depo inşa ediliyor. Pelte Köyü’nde ise 200 m³’lük deponun yanı sıra 30 m³ biriktirme deposu yapımına devam ediliyor.

 

Öte yandan sondaj kuyularının enerji ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten karşılanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem afet konutları hem de köy halkı sağlıklı içme ve kullanma suyuna kavuşacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER