İl Müdürü Eren, Sosyal Medyada Paylaşılan İçeriklerle İlgili Açıklama Yaptı
GenelElazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, son günlerde sosyal medya üzerinden yayılan ses kayıtları ve görüntülerle ilgili kamuoyuna açıklamada bulundu. Eren, içeriklerin kendisiyle ilgisi olmadığını ve yapay zekâ teknolojisi ile üretildiğini belirterek, devam eden adli ve idari süreçlere gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguladı.
Darp ve Hakaret İddiaları
Eren, 3 Şubat 2026 tarihinde yurt müdürü yardımcısının kendisine yönelik sözlü ve fiili hakaretlerde bulunduğunu ve darp eyleminde bulunduğunu açıklayarak, sürecin adli ve idari makamlara intikal ettiğini ve soruşturmaların ilgili mercilerce yürütüldüğünü belirtti.
Sosyal medyada dolaşıma giren içeriklerin kendisiyle ilgisi olmadığını ifade eden Eren, kimliği belirsiz hesaplar üzerinden paylaşılan görsellerin gerçeği yansıtmadığını da vurguladı.
Bazı basın temsilcileri ve cemiyet başkanlarının soruşturma sürecini etkilemeye yönelik girişimlerde bulunduğunu aktaran Eren, bu durumun kamuoyunda algı oluşturma amacı taşıdığına dikkat çekti.
Yapay Zekâ ile Üretilen İçerikler
Eren, paylaşılan görüntülerdeki çarpıklıklara işaret ederek, parmakların normalden kalın görünmesi, yüz ve saç renginin koyulaşması ve burnun gerçek şeklini yansıtmamasına dikkati çekti. Ayrıca, fotoğraftaki kişinin yüzük takmasına karşın, kendisinin yaklaşık yirmi yıldır yüzük kullanmadığını paylaştı.
Görev Süresi ve Başarılar
Görev süresi boyunca yapılan yatırımları ve kazanımları aktaran Eren, altı yıl boyunca gençlik ve spor altyapısına kapsamlı yatırımlar yapıldığını, şehrin ilk kez ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve milli takımlara kazandırılan sporcu sayısında artış sağlandığını vurguladı.
Deprem süreci ve diğer çalışmalardaki özverili çabalar sonucu başarı belgeleri ve ödüller aldığını hatırlatan Eren, görev süresince disiplin cezası veya adli yaptırım almadığını da belirtti.
Sosyal Medya Paylaşımlarına Tepki
İl Müdürü Eren, sosyal medyada paylaşılan içeriklerin sadece kendisini değil, aileleri de etkilediğine dikkat çekerek, “Herkesin bir namusu vardır ve bu tür paylaşımlar kabul edilemez.” dedi.
Ailelerin güvenliği ve özel hayatına saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Eren, sürecin değerlendirilme yerinin sosyal medya değil, bağımsız yargı mercileri olduğunu da vurguladı.
Sürece ilişkin tüm hukuki haklarını kararlılıkla kullanacağını belirten Eren, “Görevimi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk, şeffaflık ve kamu yararı ilkeleri doğrultusunda sürdüreceğim.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
İlginizi Çekebilir