ETSO’nun Eski Başkanlarından Nuri Önal Hayatını Kaybetti
GenelElazığ’ın tanınmış simalarından, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanlarından Nuri Önal, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığına yenik düşerek vefat etti.
1950 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Önal, hayatının tamamını doğduğu şehirde geçirdi. Gerek iş dünyasında gerekse siyasette aktif bir şekilde görev alan Önal, Elazığ’a önemli hizmetlerde bulundu.
İş Dünyası ve Siyasette İz Bıraktı
Sigortacılık alanında uzun yıllar Elazığ’da faaliyet gösteren Nuri Önal, iş dünyasında saygın bir yere sahipti. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık görevinde bulunarak kentin ekonomik ve ticari hayatına katkı sağladı.
Siyasi alanda da aktif rol üstlenen Önal, Doğru Yol Partisi (DYP) saflarında uzun yıllar siyaset yaptı. 1991 genel seçimlerinde DYP’den milletvekili adayı oldu. Seçilememesine rağmen şehirde sevilen bir sima olarak takdir topladı.
Cenaze Töreni 5 Ekim Pazar Günü
Nuri Önal’ın cenazesi, 5 Ekim Pazar günü Aziziye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta defnedilecek.
Ünal ailesi, taziyeleri Aziziye Camii’nde kabul edecek.
İlginizi Çekebilir