Elazığ’da Yeni Yüzme Havuzu İçin Geri Sayım Başladı
GenelYüzme branşındaki gelişim ve artan ihtiyaca cevap verecek yeni tesisin 2027 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması planlanıyor.
Elazığ’da yüzme sporunun geliştirilmesi ve vatandaşların spor imkânlarına erişiminin artırılması amacıyla hayata geçirilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Şehrin doğu yakasında inşa edilen tesisin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 65 seviyesine ulaştı.
ÇALIŞMALARDA YÜZDE 65 SEVİYESİNE ULAŞILDI
Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılaması hedeflenen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun tamamlanmasıyla birlikte çocukların, gençlerin, sporcuların ve vatandaşların modern bir spor tesisine kavuşması amaçlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından tesisin 2027 yılının ilk çeyreğinde hizmete sunulması planlanıyor.
YÜZME SPORUNA İLGİ ARTIYOR
Elazığ’da son yıllarda yüzme ve su sporlarına yönelik ilginin arttığı görülürken, kadın ve erkek su topu takımlarının profesyonel liglerde mücadele etmesi ve paletli yüzme branşında millî sporcuların yetişmesi dikkat çekiyor.
Çocuklar ve gençlerin yanı sıra vatandaşların da yüzme sporuna olan ilgisinin artması, kentteki yüzme tesisi ihtiyacını daha da önemli hale getiriyor.
DOĞU YAKASINA YENİ SPOR TESİSİ
Şehrin ihtiyaç duyduğu ikinci yüzme havuzunun doğu yakasında hizmete sunulmasıyla birlikte özellikle çocuk ve gençlerin yüzme öğrenmesine, sporcuların antrenman imkânlarının geliştirilmesine ve vatandaşların nitelikli spor tesislerine erişimine katkı sağlanması hedefleniyor.
Modern donanımıyla hizmet vermesi planlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun, Elazığ’ın yüzme ve su sporlarındaki altyapısının güçlendirilmesine ve yeni sporcuların yetişmesine de katkı sunması bekleniyor.
Elazığ’ın spor altyapısına değer katması hedeflenen yatırımın şehre kazandırılmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi.
İlginizi Çekebilir