© Manset23 2020

Elazığ Belediyesi Gençleri Avrupa ile Buluşturuyor: Eurodesk Ofisi Açıldı

Eurodesk ağı kapsamında gençlerin Avrupa’daki eğitim, gönüllülük ve proje fırsatlarına daha kolay ulaşabilmesi amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından Eurodesk Temas Noktası hizmete açıldı. Yeni ofis, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gençlere hizmet vermeye başladı.

Gençlere yönelik projeleriyle dikkat çeken Elazığ Belediyesi, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen yeni proje ile Elazığlı gençlerin Avrupa’daki eğitim, staj ve gönüllülük programlarından daha fazla yararlanmasını hedefliyor. Açılan Eurodesk ofisi sayesinde gençler, Avrupa’daki fırsatlar hakkında doğru ve güncel bilgilere ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Avrupa genelinde binlerce temas noktasıyla faaliyet gösteren Eurodesk, Türkiye’de Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda çalışmalarını sürdürüyor. Gençlik bilgilendirme ağı olarak hizmet veren Eurodesk, Erasmus programları, gençlik değişimleri ve Avrupa Dayanışma Programı gibi birçok uluslararası fırsat hakkında gençlere rehberlik ediyor.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu yaptığı açıklamada, gençlerin Avrupa Birliği projelerini daha yakından tanıması ve bu fırsatlardan yararlanabilmesi için önemli bir adım attıklarını ifade etti. Bilginoğlu, Eurodesk ofisinin gençlerin Avrupa ülkelerinde eğitim, staj ve proje deneyimi kazanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Ofisin, Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Taha Can ve yönetici Ezgi Kaya koordinasyonunda faaliyet göstereceği bildirildi. Yetkililer, Erasmus ve öğrenci değişim programlarıyla ilgilenen 13 ile 30 yaş arasındaki tüm gençleri Eurodesk ofisine davet ederek Avrupa’daki fırsatları yakından tanımaya çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER