© Manset23 2020

DSİ MÜDÜRÜ BALTA PALU KOVANCILAR İLÇE MERKEZLERİNDEKİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞAATINA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sosyal medya hesabından Elazığ ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Müdür Balta, Palu ve Kovancılar ilçe merkezlerindeki İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Balta, çalışmaların aralıksız devam ettiğinin altını çizdi.

Yapılan çalışmalarda Hamzabey Barajı’ndan branşmanla alınacak hamsu arıtılarak Palu ve Kovancılar İlçe merkezilerine yıllık 1.42 Milyon metreküp içme ve kullanma suyu temini sağlanacak.

Devam eden günlük 5 bin 500 metreküp kapasiteli arıtma tesisi ile Palu ilçesine 1000 metreküp kapasiteli içmesuyu deposu ilçeye kazandırılacak.

Bu çerçevede arıtma tesisinin tamamlanması ile Palu ve Kovancılar iilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımızın 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyaçları karşılanacaktır.

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Tesisinin tamamlanması ile Palu ve Kovancılar ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER