"DİJİTALLEŞMENİN AİLE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ" PROJESİNE BAKANLIK DESTEĞİ
GenelStrateji Geliştirme Ve Planlama Derneği’nin hazırladığı “Dijitalleşmenin Aile Üzerindeki Etkileri” başlıklı proje, içişleri bakanlığı tarafından kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu
Strateji Geliştirme ve Planlama Derneği, kısa adıyla SAGEPDER, dijitalleşmenin aile yapısı üzerindeki etkilerini inceleyecek bir projeye imza atıyor. "Dijitalleşmenin Aile Üzerindeki Etkileri" adlı proje, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilerek resmen desteklenmeye layık görüldü.
Sagepder Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çavaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dijital dönüşümün hayatın her alanında olduğu gibi aile içi ilişkiler üzerinde de derin etkiler yarattığını vurguladı.
Prof. Dr. Mehmet Çavaş açıklamasında: “Aile, toplumun temel yapı taşıdır. Dijitalleşmenin sağladığı kolaylıkların yanı sıra, beraberinde getirdiği riskleri de doğru analiz etmek büyük önem taşımaktadır. Bu projeyle hem aile içi iletişimi güçlendirmeyi hem de dijitalleşmenin sağlıklı ve bilinçli bir şekilde kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. İfadelerine yer verdi
Proje kapsamında, farklı yaş gruplarından ve sosyoekonomik düzeylerden aile bireyleriyle saha araştırmaları, anketler ve odak grup görüşmeleri yapılacak. Elde edilecek bulgular doğrultusunda eğitim materyalleri, seminerler ve kamuya açık raporlar hazırlanarak toplumsal farkındalık artırılacak.
İlginizi Çekebilir