© Manset23 2020

Bölgesel Turizm Çalıştayı Elazığ’da Gerçekleştirildi

Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli’nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve iller arasındaki turizm iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen Bölgesel Turizm Çalıştayı, Elazığ’da gerçekleştirildi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Elazığ Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bölgesel Turizm Çalıştayı, kamu kurumları, yerel yönetimler, turizm sektörü, ulaşım, finans ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

3-4 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayda, bölgenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerlerin turizme kazandırılması, iller arasındaki iş birliğinin artırılması ve ortak turizm stratejilerinin oluşturulması ele alındı.

AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalıştayın ilk günü, 3 Eylül Perşembe günü saat 09.00’da Bölgesel Turizm Çalıştayı tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Ardından gerçekleştirilen açılış programında bölgesel turizmin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Programa Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, Bingöl Valisi Dr. Cahit Çelik, Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldı.

Açılış konuşmalarında, bölge illerinin sahip olduğu turizm değerlerinin ortak bir anlayışla değerlendirilmesinin önemine dikkat çekilirken, turizm alanında gerçekleştirilecek iş birliklerinin bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunacağı vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER