© Manset23 2020

BAŞKAN YARDIMCISI FAHRİ ŞAHİN'DEN HARPUT'A ÖVGÜLER

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Fahri Şahin’den Harput’a övgüler. Uzun yıllardır tarihe tanıklık eden Ulu Camii eşsiz mimarisi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Fahri Şahin AR-GE çalışmalarını incelemek üzere Elazığ’a gelmiş bu ziyareti sırasında da Harput’u da gezmişti. Harput’a ilişkin düşüncelerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Şahin şu ifadeleri kullandı;

 

“Harput Ulu Camii, 14. yüzyılda Dulkadiroğulları tarafından inşa edilmiş, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerinden biridir. Taş işçiliği ve tasarımıyla tarihe tanıklık eden bu cami, 1150’li yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir. Ulu Camii’nin minaresi, Anadolu’daki en eski minarelerden biri olarak kabul edilir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER