© Manset23 2020

BAHÇECİ: “HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü görüşmelerinin beşinci toplantısından da bir sonuç çıkmadı. Türk İş Elazığ İl Temsilcisi Ve Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Bayram Bahçeci, konu ile ilgili yaptığı açıklamada mücadelelerine devam edeceklerini belirterek düzenleyecekleri geniş katılımlı eyleme herkesi davet etti.

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin beşinci toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Görüşmelerde işveren tarafı olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası, işçi tarafına ikinci teklifini sundu.

TÜHİS, 600 bine yakın kamu işçisini kapsayan protokol için birinci yılın ilk altı ayı için yüzde 17, ikinci altı ayı için yüzde 10; ikinci yılın ilk altı ayı için yüzde 7, ikinci altı ayı için ise yüzde 5 oranında zam teklifinde bulundu.

 

 

İşçi sendikaları ise 2025 yılı ilk altı ayı için günlük en düşük brüt ücretin 1.800 TL olması ve aynı dönem için yüzde 50 zam talep ediyor. Sonraki altı aylık dönemler için ise yüzde 25 oranında artış talebinde bulunuluyor.

Türk iş Elâzığ il temsilcisi ve aynı zamanda yol iş sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Bayram Bahçeci bir basın açıklaması düzenleyerek sunulan teklifin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Bahçeci, sunulan teklifin ne işçinin emeğini nede içinde bulundukları ağır koşulları karşılayamadığını belirterek kendileri tarafından kabul görmeyeceğini kaydetti.

BAHÇECİ: “SUNULAN TEKLİFİ KABUL ETMİYORUZ”

Bahçeci: “TÜİS in adaletsiz teklifine karşı hep birlikte kamu çalışanları olarak bir kez daha meydanlardan haykırmak istiyoruz. Daha önce defalarca ifade ettik. Bir kez daha altını kalın harfler ile çiziyoruz. Ekonomik krizin pençesinde enflasyon ile hayat pahalılığı karşısında ayakta kalma mücadelesi veren kamu işçisine sunulan bu teklif ne emeğimizin ne alın terimizin ne de bulunduğumuz ağır koşulların karşılığıdır. TÜİS’in sunduğu bu teklif adil ve gerçekçi değildir. Bu teklif tarafımızca kabul görmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

 

 

Hakları olanı alana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirten Bahçeci,  tüm sendikaların ortak katılımı ile düzenleyecekleri kitlesel basın açıklamasına tüm emekçileri davet etti.

BAHÇECİ: “ HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Bayram Bahçeci: “Biz buradayız biz kararlıyız alın terimizin karşılığını alana dek mücadelemizde devam edeceğiz. Bu kapsamda Türk İş Konfederasyonu başkanlar kurulunun almış olduğu Eylem kararları doğrultusunda toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolünde işveren ve tüm tutumuna tepki vermek ve taleplerimizin karşılık görmesi adına ilimizde Türk İş konfederasyonumuza bağlı tüm sendikaların ortak katılımı ile birlikte 1 Temmuz 2025 salı günü mesai bitimi iş çıkışında saat 17:30 da ilimizin en büyük meydanı olan Cumhuriyet Meydanında yapacağımız kitlesel basın açıklamasına kamu işçilerimizi, emekçilerimizi, asgari ücret çalışanlarımızı kısacası tüm emek dünyasını davet ediyoruz. Eylemse eylem grev ise grev. Yaşasın Türk İş, yaşasın ekmek, barış ve özgürlük mücadelemiz.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER