© Manset23 2020

Milletvekili Nazırlı; Tünelin sonunda ışık göründü

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Hamzabey Barajına yıllık 6.38 Milyon metreküp içme suyu takviyesi sağlayacak olan Palu Tarhana Regülatörü ve İletim tüneli yapım işinde sona gelindiğini, tünelde ışığın göründüğünü duyurdu.

Elazığ’ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik inşa edilen Hamzabey Barajına içme suyu takviyesi sağlayacak olan Palu Tarhana Regülatörü ve İletim tünelinde son aşamaya gelindi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, tünelin sonunda ışığın göründüğünü vurguladı.

Projenin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşan Milletvekili Nazırlı:

“Elazığ Palu Tarhana Regülatörü ve İletim tüneli yapım işinde tünel açma çalışmaları tamamlanarak tünelin sonunda ışık göründü. Tarhana Çayı kaynağından Hamzabey Barajına yıllık 6.38 Milyon metreküp içme suyu takviyesi sağlamak amacıyla yapılan tünel 955 metre uzunluğa sahip.

Tarhana tüneli ile Hamzabey Barajının kapasitesi yıllık 34.53 milyon metreküp seviyesine çıkartılarak Elazığlı vatandaşlarımızın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacına katkı sağlanacaktır.

Elazığ Tarhana Regülatörü ve iletim tüneli işinde tünelin beton kaplama işleri devam etmektedir.

Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli'nde son aşamaya gelindi. Tarhana Regülatörü ve İletim hattı sayesinde Tarhana Çayı da Elazığ'ımızın su kaynakları arasına eklenecek ve 2050 yılına kadar Elazığ'ımızın içme ve kullanma suyuna katkıda bulunacak. Bu projenin gerçekleşmesi için; başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER