© Manset23 2020

BAŞKAN AKSU YAYIMLANAN GENELGE İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığının 2025-2026 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler konulu genelgesi yayımlandı. Genelgeyi değerlendiren Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, genelge ile özel kurumlarda önemli değişiklikler yaşanacağını söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen genelgesini yayımladı. Genelgeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan KURSDER Başkanı Veli Aksu, özel öğretim kurumlarını yakından ilgilendiren yeni düzenlemelerin eğitimde kaliteyi artırmayı hedeflediğini belirtti.

Aksu, özel okullarda "Aile Yılı" teması çerçevesinde yapılacak etkinliklerin aile odaklı olacağını, bunun eğitim-öğretim sürecine olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, özel okullarda anasınıfından 9-10. sınıflara kadar kademeli geçişin uygulanacağını ifade etti. Bu uygulamanın, öğretmenlerin ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Yeni düzenlemelerle birlikte, kayıt parası talep edilmesinin yasaklanması ve ek kaynak kullanımının engellenmesinin, veliler üzerinde maddi yük oluşturan uygulamaların önüne geçeceğini dile getiren Aksu, bu adımların eğitimde eşitlik sağlama yönünde önemli bir adım olduğunu belirtti.

Son olarak, uluslararası diploma ve sertifika programlarına ilişkin izin zorunluluğunun, eğitim kurumlarının kalite standartlarına uygun faaliyet göstermesini sağlayacağını kaydeden Aksu, genelgenin özel okullarda daha düzenli ve şeffaf bir eğitim süreci oluşturacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER